Συναντήσεις του προέδρου των Ελλήνων Ριζοσπαστών Σάββα Τσιτουρίδη με φορείς και επαγγελματίες στο νομό Θεσσαλονίκης.

04 Μάι 2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

Συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αλλά και βαμβακοπαραγωγούς και ορυζοπαραγωγούς στο νομό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 4/5/2019 ο πρόεδρος των Ελλήνων Ριζοσπαστών Σάββας Τσιτουρίδης.
Ο κ. Τσιτουρίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Γεώργιο Δάφφα, επισκέφθηκε το πρωί την Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος & Ζώντων Ζώων Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας Ιωάννη Τσέρνο και εκπροσώπους της αγοράς κρέατος. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ελληνική κτηνοτροφία και τον κλάδο των κρεοπωλών.

Ακολούθησε επίσκεψη στην περιοχή οστρακοπαραγωγής του Δέλτα του Αξιού και σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των οστρακοκαλλιεργειών με εγκαταστάσεις εξυγίανσης και συσκευασίας στον Θερμαϊκό Κόλπο. Κατά την εκεί επίσκεψη συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου και του εξαγωγικού εμπορίου στον τομέα αυτό όπως και των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ανάγκη αντιμετώπισης του υψηλού κόστους παραγωγής όπως και της υψηλής φορολόγησης των Ελλήνων αγροτών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη συνάντησή του με βαμβακοπαραγωγούς και ορυζοπαραγωγούς στις περιοχές Χαλάστρας και Μαλγάρων. Ο κ. Τσιτουρίδης δεσμεύτηκε ότι οι Έλληνες Ριζοσπάστες θα αγωνιστούν οργανωμένα και σε όλα τα δυνατά επίπεδα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας και την ικανοποίηση των ορθολογικών αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων.

Οι συναντήσεις του προέδρου των Ελλήνων Ριζοσπαστών ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά της Χαλάστρας, όπου ο κ. Τσιτουρίδης συζήτησε θέματα που απασχολούν παραγωγούς και εμπόρους αγροτικών προϊόντων ενώ αναφέρθηκε στις βιώσιμες πρακτικές και στους κανόνες λειτουργίας Αγορών παραγωγών τοπικών αγροτικών προϊόντων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.