ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

05 Μάι 2022 | Δελτία Τύπου

Μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και  Α. Σαμαρά, υπουργών, υφυπουργών κλπ για πρώτη φορά από το 2019 και μετά διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη αυτά βγαίνουν «μπροστά» σε μία στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης έχει αλλοιώσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ΝΔ. Είναι ώρα να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα αυτή που συμπαρασύρει και την χώρα.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και το διοργάνωσε την Τετάρτη 04/05/2022 στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, με σύνθημα ”Ελευθερία Παντού”, σε συνεργασία με το pronews.gr και ομιλητές τους Βασίλη Καπερνάρο, Νίκο Καραχάλιο, Νίκο Νικολόπουλο, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Θανάση Σκορδά και Σάββα Τσιτουρίδη.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στην τελευταία θέση της ΕΕ στην «Ελευθερία του Τύπου» και αυτό είναι επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Tην εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ιωάννα Λαζαρίδη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Νίκος Βασιλειάδης, Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Δημήτρης Κούβελας, Άρης Μουσιώνης και   Γιώργος Μπουλούκος.

Δεδομένου ότι προχθές δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου (η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα, κάτω και από την Αλβανία, στην κατάταξη).

Άνευ προηγουμένου κατρακύλα της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα για την ελευθερία του Τύπου, με την χώρα μας να διολισθαίνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης και να πέφτει συνολικώς 38 θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύεται επί 20 συναπτά έτη από τη διεθνή οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης που διασύρουν την χώρα μας διεθνώς, η Ελλάδα έχασε 38 θέσεις και σε σύνολο 180 χωρών που περιλαμβάνει ο δείκτης, βρίσκεται στην 108η θέση – ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 70ή – χαμηλότερα από χώρες όπως η Αλβανία, το Μπουρούντι, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.