Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» ο Πρόεδρός του κ. Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην υπουργός, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πριν από δύο χρόνια, στις 26 Μαρτίου 2019, οι Έλληνες Ριζοσπάστες ερχόμασταν στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας μας με προτάγματα τον πολιτικό φιλελευθερισμό, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής μας ταυτότητας μέσα σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σήμερα τα προτάγματά μας, οι αρχές και οι αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξής μας παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Σε δύσκολους καιρούς για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, της δημόσιας υγείας, της οικονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των θεσμών ανανεώνουμε την προσήλωσή μας στην επίτευξη του στόχου ενός ασφαλούς μέλλοντος.

Για να συμβάλουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην αποτροπή της απειλής της παρακμής και για να υπερασπιστούμε την εθνική μας προοπτική, θα εντείνουμε, με βήματα στοχασμού και ευθύνης,  πρωτοβουλίες και δράσεις που θα κρίνονται ικανές και αναγκαίες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουμε μπροστά μας».