Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του

Δικτύου «Έλληνες Ριζοσπάστες»

Σάββας Τσιτουρίδης

Σάββας Τσιτουρίδης

Αποφοίτησε με «άριστα» από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνή Οικονομία στο εξωτερικό.

Από το 1979 έως το 1981 εργάστηκε στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για μια δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το 1990 έως το 1991 και έπειτα, έως το 1993, ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής ΕΟΚ και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Γεωργίας.

Από το 1995 έως και το 1996 επέστρεψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Υπήρξε βουλευτής Νομού Κιλκίς από το 1996 έως το 2009.

Από το 1997 έως το 2004 ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος των Τομέων Αγροτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2004 και υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας από το 2006 έως το 2007.

Άσκησε δικηγορία από το 2009 έως και το 2011.

Από το 2012 εργάστηκε και πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Γαβουχίδου Μαρία

Γαβουχίδου Μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι 35 ετών. Το 2003 έφυγε για την Αθήνα όπου σπούδασε και έζησε επί 13 χρόνια.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με ειδίκευση στη Στρατηγική Ανθρωπίνων Πόρων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία επί 14 συναπτά έτη, όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον τομέα της Μετανάστευσης, στον οποίο έχει εκτεταμένη ειδίκευση, υπηρετώντας σε επιχειρησιακές και στρατηγικές θέσεις.

Συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του Εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των HOTSPOTs και της επιχειρησιακής υλοποίησης της Συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας. Ηταν μέλος της ευρωπαϊκής δημιουργικής και συντακτικής ομάδας για την ανάπτυξη του εργαλείου πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου, καθώς και του ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης συνοριοφυλάκων σε θέματα διαχείρισης μετανάστευσης υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Κατά την ενασχόλησή της με τον τομέα της Μετανάστευσης έλαβε εκπαιδεύσεις σε Ευρώπη και Αμερική, και επιπλέον είναι πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας σε θέματα διαχείρισης μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά συνέδρια ως ομιλήτρια για διάφορα θέματα του μεταναστευτικού και έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με διάφορα κράτη-μέλη, Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και Υπηρεσιες στα πλαίσια ομάδων εργασιας ή projects.

Τα τελευταία 3 χρόνια ζει και εργάζεται στη Βαρσοβία (Πολωνία) ως Στέλεχος στον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex.

Δάφφας Γεώργιος

Δάφφας Γεώργιος

Υγιεινολόγος Τροφίμων

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1961. Απόγονος οικογενειών Μακεδονομάχων από την Πέλκα Κοζάνης και τη Γουμένισσα Κιλκίς και υιός του ιατρού Ζήση Δάφφα.

Σπούδασε και αναγορεύτηκε διδάκτορας στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στην Υγιεινή Τροφίμων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λιέγης στο Βέλγιο. Επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Δίδαξε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος Νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (2002-2006). Ειδικός σύμβουλος Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης (2006-2007). Ειδικός σύμβουλος Νομάρχη Ημαθίας (2008-2010).

Διευθύνει από το 1991 την «Α.ΒΙ.Ε.Μ.- Δρ. Γεώργιος Δάφφας» με αντικείμενο «συμβουλευτικές υπηρεσίες υγιεινής τροφίμων, τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών, και εργαστηριακών αναλύσεων». Διαθέτει εμπειρία στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία ασφάλειας των τροφίμων και στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Έχει άριστες γνώσεις Γαλλικής, Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας.

Η σύζυγος του Ελένη Σωτηριάδου είναι φιλόλογος- δημοσιογράφος. Έχει δύο παιδιά την Ευδοκία και τον Ζήση.

Ηλιάδης Στυλιανός

Ηλιάδης Στυλιανός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο χωριό Καμπάνη Κιλκίς.  Μεγάλωσε μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, την Κεραμοποιία Ηλιάδη, όπου εργαζόταν από μικρός .

Τον Αύγουστο του 2012 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη, πρώτος στο σχολείο του, και παράλληλα πέτυχε την εισαγωγή του στη Φαρμακευτική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, από το Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2017, πραγματοποίησε ερευνητική εργασία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Επίσης  ήταν ενεργό μέλος της Aristotle Team of Pharmacy, φοιτητικής ομάδας με στόχο τη διοργάνωση ημερίδων κοινωνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την φαρμακευτική επιστήμη.

Το Μάρτιο του 2018 αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή με βαθμό άριστα και πρώτος κατά την ορκωμοσία του.

Τον Απρίλιο του 2019 εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ζει στο Μόναχο, Γερμανία.

Καλαϊτζίδου Παρασκευή

Καλαϊτζίδου Παρασκευή

Απόφοιτος Λυκείου.

Είναι γεωργός μεικτής παραγωγής.

Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Ζει στην Τριάδα Σερρών.

Καρακασίδης Αλέξανδρος

Καρακασίδης Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1969. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος και μηχανικός σε πρόγραμμα υποβοήθησης ορεινών δήμων (Δ. Μύκης, Δ. Σελέρου, Κοινότητες Θερμών-Κοτύλης-Σατρών) του νομού Ξάνθης (Περιφέρεια ΑΜΘ/ΤΕΔΚ Ξάνθης), ως τεχνικός προϊστάμενος και τεχνικός διευθυντής στις ΔΕΥΑ Νέστου, ΔΕΥΑ Χρυσούπολης (Καβάλα), ΔΕΥΑ Βιστωνίδας (Ξάνθη) και ΔΕΥΑ Αβδήρων (Ξάνθη) και ως υπεύθυνος τεχνικού τμήματος στην εταιρεία REDTIS Ο.Ε.

Από τον Απρίλιο του 2017 είναι υπεύθυνος έργων με την εταιρεία ICON GROUP ΤΕΧΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε., μηχανολογική εταιρεία συντήρησης υποδομών.

 

Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη (2014-2016).

Έχει πολύ καλή γνώση αγγλικών, Η/Υ και Ευρωπαϊκών/Επενδυτικών προγραμμάτων.

Καρακίτσος Νικόλαος

Καρακίτσος Νικόλαος

Από το Μάρτιο του 2018, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Smartechenergy – επίσημος αντιπρόσωπος της ΚΕΝ ΑΕ στην ενέργεια.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1992. Σπούδασε μηχανικός Δομικών έργων και σχεδιασμό – ανάπτυξη δικτύων. Μιλάει Αγγλικά και έχει χόμπι τη φωτογραφία.

Από πολύ μικρός ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Super market KRONOS, δραστηριοποιήθηκε σταδιακά σε όλα τα τμήματα, έως και την πώλησή της.

Υπεύθυνος τμήματος εξαγωγών at Achaia Company imports-exports sa έως και την έναρξη της δικής του επιχείρησης.

Ενεργό μέλος της κοινωνίας, αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και το 2014 συμμετείχε στις τοπικές δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Νίκο Οικονομόπουλο για το Δήμο της Πάτρας.

Είναι παντρεμένος και τον Ιούνιο θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας. Ζει στην Πάτρα.

Καραπαναγιωτίδης Χαράλαμπος

Καραπαναγιωτίδης Χαράλαμπος

Γεννήθηκε στην Έδεσσα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται και επιχειρεί από μικρό παιδί.

Σπούδασε οικονομικά και έχει επιμορφωθεί με στοχευμένα σεμινάρια σε εξειδικευμένες γνώσεις. Δημιούργησε και αντιπροσώπευσε εταιρείες και προϊόντα (γνωστά σήματα) στην αγορά σε πολλούς κλάδους της.

Ασχολείται επίσης με μουσική, χορό, θέατρο, ραδιόφωνο, κινηματογράφο. Είναι αθλητής στίβου, χάντμπολ, πολεμικών τεχνών και ιστιοπλοΐας.

Το 2003 σταμάτησε το επιχειρείν και μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος ακίνητης περιουσίας και επενδύσεων.

Με περιβαλλοντολογικές και οικολογικές ανησυχίες και δράσεις. Έχει ταξιδέψει πολύ σε ξηρά και θάλασσα, αλλά όχι όσο θα ήθελε.

Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Καρετζόπουλος Λουκάς

Καρετζόπουλος Λουκάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάζεται ως στέλεχος στην οικογενειακή επιχείρηση – Φοροτεχνικό γραφείο “KARETZOPOULOS”.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε τις ικανότητες του στον αθλητισμό. Είναι αθλητής της τεχνικής κολύμβησης.

Έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2013 και το 2018, είναι κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ το 2016 και έχει πολυάριθμες νίκες σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο από το 2013 – 2018.

Καρφάκη Χρυσούλα

Καρφάκη Χρυσούλα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει έως και σήμερα.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής (ΝΟΠΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διευθυντικές θέσεις πωλήσεων – ανάπτυξης πελατολογίου σε μεγάλους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς.

Έχει πολυετή προϋπηρεσία στον ευρύτερο χώρο της Citibank (καταστήματα Citibank και Direct Sales), με επταετή εμπειρία σε θέσεις management πωλήσεων.

Κύρια επαγγελματική δραστηριότητά της τα περισσότερα χρόνια είναι η διαχείριση διαφόρων projects με σκοπό την ανακάλυψη τυχόν δυσλειτουργιών, την αύξηση της παραγωγής, την ποιοτική αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων προωθητικών ενεργειών και νέων προϊόντων.

Το 2010 έγινε κάτοχος των Πιστοποιήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος Β, Β1, Α2, Α1.

Στα πλαίσια των πανεπιστημιακών σπουδών της έχει συμμετάσχει σε προσομοίωση των διαπραγματεύσεων επί του σχεδίου Ανάν και έχει κάνει μελέτες με θέμα «Η σημασία της συμμετοχής της Ελλάδος στο ενιαίο νόμισμα – Ευρώ», «Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης συστημικών κινδύνων», «Αμερικανό – Κινεζικές Σχέσεις».

Γνωρίζει αγγλικά και ρώσικα.

Κρούπνικ Ελισάβετ

Κρούπνικ Ελισάβετ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στο Glion Institute of Higher Education (GIHE) της Ελβετίας και έχει μεταπτυχιακό στους τομείς της Μόδας και Ειδών Πολυτελείας από το Instituto Marangoni του Λονδίνου.

Εργάστηκε  στο χώρο του τουρισμού και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο The Landmark London και το Mosimann’ s Private Member’ s Club στο Λονδίνο. Στη συνέχεια απασχολήθηκε στις πωλήσεις και στις δημόσιες σχέσεις της Rainbowwave, γνωστής εταιρείας μόδας στο Λονδίνο.

Ζει στην Αθήνα.

Κωνσταντάρας Λάμπρος

Κωνσταντάρας Λάμπρος

Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, δισκογραφικός παραγωγός, Καθηγητής Δημοσιογραφίας και Social Media.

Ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες το 1997, στο ραδιόφωνο το 1998 και στην τηλεόραση το 1999. Περιέγραφε και παρουσίαζε αθλητικά γεγονότα, δελτία ειδήσεων και εκπομπές ως το 2004, όπου εργάστηκε για την ΕΡΤ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Είχαν προηγηθεί το ALTER, το Star Channel και το πανευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι EUROSPORT, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην ψυχαγωγία, αναλαμβάνοντας Eurovision Project στην ΕΡΤ. Ακολούθησε ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA με πρωινές ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές.

Το 2011 ανέλαβε τη διεύθυνση του μεγαλύτερου τηλεοπτικού site (Όμιλος Ευαγγελάτου) και το 2013 Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του διεθνούς περιοδικού People (Peoplegreece.com) και την επιμέλεια του site του Νο1 ελληνικού μουσικού καναλιού, MAD TV.

Είναι Καθηγητής Δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1 (Ant1 MediaLab) και Καθηγητής Social Media στην Κorelko Distance, πραγματοποιώντας μαθήματα distance learning, καθώς και σεμινάρια.

Είναι Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Party Fm 104, ενώ παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή που μεταδίδεται σε 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διατηρεί τα τελευταία 10 χρόνια δισκογραφικές εταιρίες, λατρεύει τη μουσική, γράφει τραγούδια και προσπαθεί να κάνει πολλά ταξίδια.

Ετοιμάζει το πρώτο βιβλίο για τα Social Media στην Ελλάδα.

Λυμπερόπουλος Λυμπέρης

Λυμπερόπουλος Λυμπέρης

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Εργάστηκε από 14 ετών, δίπλα στον πατέρα του υποστηρίζοντάς τον σε όλες τις επαγγελματικές του προσπάθειες και δραστηριότητες.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο στο Γουδί. Σπούδασε Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Επιστήμες στο Oklahoma City University και Οικονομικές Επιστήμες και Marketing στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος επενδύσεων στην εταιρεία Merill Lynch στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα, διετέλεσε σύμβουλος επενδύσεων στην χρηματιστηριακή εταιρία Magna Trust καθώς και σύμβουλος επιχειρήσεων. Στη συνέχεια δημιούργησε εταιρία εξαγωγών με σκοπό την προώθηση ελληνικών προϊόντων.

Έχει δύο παιδιά.

Ζει στην Αθήνα.

Μαυρουδάκη Κλεοπάτρα

Μαυρουδάκη Κλεοπάτρα

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Έχει πτυχίο Σχεδιαστών – Πολιτικού Μηχανικού (αριστούχος) από Δημόσια Τεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης και πτυχίο της Παιδαγωγικής Σχολής (αριστούχος) Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων επιμόρφωσης, όπως στην Ψυχολογία των Εφήβων, Certificate – Training in Technology in ICT Hogeschool Thorbecke College, Almelo (Oλλανδία), Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση και Παιδαγωγικές Καινοτομίες, Κοινωνία και Εκπαίδευση, Ευρωπαϊκά πρότυπα, SCHOOL MANAGEMENT Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρίες Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.α.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο παρελθόν είχε εργαστεί  στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Νομαρχίας Βόλου και του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και ως υπάλληλος στη ΣΕΛΕΤΕ .

Γνωρίζει Αγγλικά.

Ζει στο Βόλο.

Μουστάκα Αλεξάνδρα

Μουστάκα Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης  με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει εργαστεί σε διάφορες υπηρεσίες ως διοικητική υπάλληλος, όπως Περιφέρεια Κρήτης, Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Επίσης, υπήρξε ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου και στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου.

Ασχολείται εθελοντικά σε οργανώσεις που στηρίζουν το παιδί και την οικογένεια.

Ζει στο Ρέθυμνο τα τελευταία 19 χρόνια.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Παπαλαγάρας Χρήστος-Γεώργιος

Παπαλαγάρας Χρήστος-Γεώργιος

Γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσ/νίκης. Έχει καταγωγή από τη Λάρισα και από την Μ. Ασία .

Είναι τελειόφοιτος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , δεύτερη γλώσσα ομιλεί την Αγγλική.

Ξεκίνησε να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του από τα 18 του χρόνια. Έχει διατελέσει για 5 χρόνια υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε καταστήματα εστίασης σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και από πολύ μικρή ηλικία, συμμετέχει σε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Πάντα τον απασχολούσαν τα κοινά. Του αρέσει να συναναστρέφεται με κόσμο και να αφουγκράζεται τα προβλήματά του .

Χόμπι του είναι ο αθλητισμός και είναι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής  στο Μακεδονικό ποδοσφαιρικό σωματείο ¨Καπετάν Άγρας¨.

Ο Παπαλαγάρας Χρήστος σε ηλικία μόλις 25 ετών, είναι ο νεότερος, αλλά εξίσου άξιος  υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Σαγιέντ Αχμάντ

Σαγιέντ Αχμάντ

Γεννήθηκε το 1970 στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από τη Νομική σχολή το 1992. Στη συνέχεια κατατάχθηκε ως αξιωματικός στον Αιγυπτιακό στρατό. Το 1996 εργάστηκε ως δικηγόρος στο Κάιρο.

Το 1997 μετανάστευσε στην Ελλάδα, όπου και απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα.

Tο 2000 δημιούργησε τη δική του επιχείρηση ως εργολάβος οικοδομών, ενώ το 2012 συνεργάστηκε ως διερμηνέας με τη Λιβυκή πρεσβεία. Από το 2015 έως και σήμερα εργάζεται ως διαπολιτισμικός μεσολαβητής-διερμηνέας σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία για τα δικαιώματα των προσφύγων (UNHCR). Παράλληλα δραστηριοποιείται και ως νομικός διαμεσολαβητής σε επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ Αραβικών και Ελληνικών επιχειρήσεων.

Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αραβικά(μητρική), Αγγλικά.

Παντρεύτηκε το 2000 και έχει έναν γιο.

Σαραφιανός Γρηγόριος

Σαραφιανός Γρηγόριος

Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και διετέλεσε εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του ΑΠΘ.

Είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής «Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός» που διαθέτει 13 τμήματα – ειδικότητες, διαγνωστικά εργαστήρια, μονάδα εντατικής θεραπείας και μονάδα τεχνητού νεφρού και λειτουργεί από το 1957. Είναι επίσης ιδιοκτήτης φαρμακείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από το 2010 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, εκπροσωπώντας 133 Ιδιωτικές Κλινικές.

Εκπροσωπεί επίσης τις Ιδιωτικές Κλινικές της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  Ιδιωτικών Νοσοκομείων UEHP και από το Φεβρουάριο του 2015 είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΘ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών ΣΙΚΕ.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις και B2Β συναντήσεις στα πλαίσια της ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, προωθώντας την Ελλάδα ως χώρα προορισμού.

Συμμετέχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια για τις πολιτικές και τα οικονομικά της υγείας και τον ιατρικό τουρισμό, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στην υγεία και εκπροσωπεί τον κλάδο σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ συχνά αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες για θέματα υγείας.

Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Σεραφίδου Ελένη-Μαρία

Σεραφίδου Ελένη-Μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα της σχολικά χρόνια τα πέρασε στην Αδαμάντιο Σχολή και μετέπειτα στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Αποφοίτησε από το 21Ο  Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομική στο Universita degli Studi di Macerata  της Ιταλίας αποφοιτώντας το 2005.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου από το 2006 έως το 2008 έκανε την άσκησή της στο δικηγορικό γραφείο «ΑΝΔΡΕΑΣ Π. ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», στο οποίο παρέμεινε και μετά  την ορκωμοσία της ως δικηγόρος.

Από το 2008 έως τώρα ασκεί αδιάλειπτα το λειτούργημα του δικηγορικού επαγγέλματος, πρώτα στη Θεσσαλονίκη ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετέπειτα  στη Λιβαδειά ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια για «Δίκαιο και Οικονομία», καθώς και στον τομέα των Διαπραγματεύσεων.

Από το Φεβρουάριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2009 έχει διδάξει ««Νομοθεσία και  Δεοντολογία Φωτογραφικού Επαγγέλματος»  στο Δημόσιο ΙΕΚ «Πολιτιστικό» στη Θεσσαλονίκη.

Από τα μικρά της χρόνια ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό και την προσφορά ως μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Μιλάει ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.

Είναι κόρη του Φώτη και της Κατερίνας Σεραφίδη.

Από το 2014 είναι παντρεμένη με τον Λάμπρο Δ. Ζαρίφη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σταματίκα Αικατερίνη

Σταματίκα Αικατερίνη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1997 έχει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή από το Indiana State University των ΗΠΑ με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και στα προβλήματα συμπεριφοράς.

Έκτοτε δουλεύει στο αντικείμενό της είτε ως ελεύθερη επαγγελματίας είτε ως ειδικός συνεργάτης σε σχολεία και οργανισμούς. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή βοηθώντας μαθητές όλων των βαθμίδων «να μάθουν» με τον τρόπο που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους.

Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Κατσαρό και έχουν μαζί δύο παιδιά, 13 και 11 ετών.

Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Τσομπανίδου Γεωργία

Τσομπανίδου Γεωργία

Έχει σπουδές στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια  και πτυχίο στην εμπορία διαφήμισης και προώθησης προϊόντων. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη σχολή Κοινωνικών-Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών.

Δραστηριοποιείται ως σύμβουλος στη διοργάνωση εκδηλώσεων και πωλήσεων, όπου έχει πολυετή εμπειρία.

Είναι κοινωνικά ενεργό άτομο. Συμμετέχει σε προγράμματα κοινωνικής δράσης του Δήμου Νεάπολης, σε πολιτιστικούς συλλόγους και είναι εθελόντρια σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες.

Ξένες γλώσσες Αγγλικά και Γερμανικά.

Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Στεφανίδου Δήμητρα

Στεφανίδου Δήμητρα

Είναι απόφοιτη Λυκείου.

Μετά από μια δεκαετή επαγγελματική διαδρομή ως ελεύθερος επαγγελματίας και υπεύθυνη τμημάτων σε ιδιωτικές εταιρείες, εργάζεται από το 2014 στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στο τμήμα επίβλεψης παιδιών ΑΜΕΑ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων από τον όμιλο CARIERRA.

Είναι παντρεμένη και μητέρα.

Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Τσαρτσαμπαλίδου Μαρία

Τσαρτσαμπαλίδου Μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα.

Διευρύνοντας τους ορίζοντές της, συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της αισθητικής, ως τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ.

Εργάστηκε στον τουριστικό όμιλο ZORPIDIS Travel Services για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην PANDAIR, εταιρία εξυπηρέτησης αεροσκαφών και στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης σε όλους τους τομείς (εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων, εξυπηρέτηση πελατών και handling αεροσκαφών).

Το 2004 διορίστηκε ως business development manager στην εταιρία ΣΦΗΚΑΣ ΕΠΕ με ιατρικά είδη.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχαγωγίας, του «TheMindTrap Cosmos escape rooms», το οποίο εδρεύει στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων και ασχολείται με κάτι πρωτοποριακό και εναλλακτικό, ιδιαίτερα αγαπητό σε νεανικές ηλικίες.

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Ζει στη Θεσσαλονίκη.