Γενέθλιο μήνυμα

25 Μαρ 2020 | Δελτία Τύπου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

 

 Στις 26 Μαρτίου της περασμένης χρονιάς οι Έλληνες Ριζοσπάστες ερχόμασταν στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας μας έχοντας βαθιά πίστη σε μια Πολιτεία Κοινωνικής Δημοκρατίας, σ΄ένα επιτελικό και αποτελεσματικό κράτος και σε μια Ευρώπη που θα προάγει πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ασφάλεια και την ευημερία του.

Πριν από ένα χρόνο στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον πλανήτη όλα ήταν αλλιώς. Σήμερα με τη μάστιγα του κορονοϊού και με τα δύσκολα μπροστά όλα έχουν αλλάξει. Και όταν η πανδημία περάσει, τίποτε δε θα είναι όπως τα ξέραμε.

Σ΄αυτό το δύσκολο «μετά» θα είναι επιτακτική η ανάγκη για τον ανασχεδιασμό και την ανασυγκρότηση θεσμών και πολιτικών. Στη διαδικασία αυτή πιστεύω βαθιά πως οι αρχές και οι αξίες μας θα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Τώρα προτάσσουμε την ηθική επιταγή για την προστασία της ανθρώπινης ζωής με κάθε κόστος. Γι΄αυτό πρέπει να ακολουθούμε τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας και τους κανόνες της οργανωμένης Πολιτείας, στην οποία δείχνουμε θεσμική και ουσιαστική εμπιστοσύνη.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους.

 

 

Σάββας Τσιτουρίδης